Corrugated Benelux Association > Golfkarton favoriet > Brede toepassing > default

 

Golfkarton beschermt en verkoopt veelheid van producten
In vrijwel alle economische sectoren is golfkarton de meest gebruikte verpakking voor opslag en transport van producten. Meer dan de helft van het Nederlandse golfkarton is bestemd voor de voedingsmiddelendistributie. Maar ook voor bijvoorbeeld pharmaceutische producten, electronische apparatuur, glas en speelgoed blijkt golfkarton de ideale transportverpakking Dat de automobielindustrie golfkarton helemaal ziet zitten, daarvan getuigt de commercial van Audi over de Q5.

Logistieke voordelen
Golfkartonverpakkingen vervullen een belangrijke logistieke functie. Het is licht in gewicht en toch sterk. Door flexibele aanpassing van samenstelling en constructie is golfkarton uitstekend en veilig stapelbaar. Zo kan een betere palletbenutting en vrachwagenbelading worden gerealiseerd. En daarmee materiaal- en ruimtebesparingen en bespraring van transportkosten.

Gebruiksgemak voor retailbedrijven en consument
In supermarkten, tuincentra en bouwmarkten wordt golfkarton steeds meer gebruikt in de vorm van trays en andere shelf ready packaging (SRP). Producten worden rechtstreeks vanuit de golfkartonverpakking in de winkels aangeboden en aangeprezen. In een SRP verpakking zij producten voor consumenten mooi uitgestald en extra goed herkenbaar. Voor medewerkers is de verpakking ook in het magazijn goed herkenbaar en dus eenvoudig te vinden. In de winkel is SRP snel aan te vullen en na gebruik ook weer te verwijderen. Dat scheelt handling en dus kosten. 

Verkoopbevorderend
De duidelijke bedrukking op het golfkarton en de eindeloze creativiteit met vorm en design bieden onbeperkte mogelijkheden voor informatievoorziening en uitstraling van merk en product. De opvallende SRP trekt de aandacht van de consument. Creativiteit met golfkarton verpakkingen werkt dus verkoopbevorderend. 

Meer weten?

Ga naar Corrugated of Course (speciale website van onze Europese koepelorganisatie FEFCO), bekijk goede voorbeelden van de voordelen van golfkarton en laat u inspireren.