Corrugated Benelux Association > Golfkartonindustrie > default
Corrugated Benelux Association|Golfkartonindustrie

Golfkarton in Nederland

Industrie biedt kennis en advies over innovatie door golfkarton.
Jaarlijks produceert de Nederlandse golfkartonindustrie ruim 1 miljard m2 golfkarton die tot meer dan 2,5 miljard dozen, trays en displays worden verwerkt. 57% hiervant hiervan wordt gebruikt als transportverpakking om voedingsmiddelen tijdens opslag en vervoer te beschermen. 43% wordt ingezet als verpakking voor non-food producten, bijvoorbeeld de farmaceutische, transportmiddelen- en chemische industrie.

De golfkartonbedrijven stellen hun kennis van golfkarton en toepassingen daarvan voor uiteenlopende en innovatieve verpakkingsoplossingen beschikbaar aan hun afnemers, de verpakkende industrie, maar ook aan retailbedrijven. Eveneens zijn zij een deskundig aanspreekpunt waar het gaat om informatie over bijvoorbeeld duurzaamheidsaspecten, waaronder veiligheid (veilig werken en foodcontact).

Als belangrijke ketenspelers zijn de Nederlandse golfkartonbedrijven erop gericht dat hun verpakking:
  • extra toegevoegde waarde creëert voor de klant, in de vorm van bescherming, duurzaamheid, logistieke efficiency en communicatie door (veelkleurige) bedrukking;
  • een optimale oplossing biedt in het totale logistieke traject van producent naar consument.

Renewable en recyclable
Golfkarton komt van een hernieuwbare grondstof. Practisch alle Nederlandse bedrijven zijn FSC gecertificeerd. Het certificaat garandeert, dat de ingezette vezels van een gecontroleerd betrouwbare bron afkomstig zijn. Van de gebruikte papiersoorten bestaat overigens 80%  uit gerecycled papier. Golfkarton is na gebruik 100% recyclebaar en weer een belangrijke grondstof voor de productie van nieuw papier en karton. In de praktijk wordt 90% daadwerkelijk gerecycled, bij supermarkten zelfs meer dan 95%.

Nederlandse golkartonindustrie in Europa

Jaar